Kicmaplus

Epilacija

Epilacija je dugotrajna redukcija dlaka sa tela i lica, koja postaje sve popularijna i pristupačnija metoda. Tretman je skoro bezbolan (oseća se blago peckanje) bez posledica crvenila. Najbolje indikacije za epilaciju je da dlaka bude što tamnija, a koža što svetlija.

Koža ne sme da je isunčana (Sunce, solarijum) najmanje mesec dana pre tretmana, u suprotnom može da dodje do opekotina. Takođe ne koristiti kreme za samopotamljivanje. Dlačice na regijama koje želimo da tretiramo, ne smeju da se čupkaju iz korena(depilacija, pinceta) najmanje mesec dana pre tretmana. Za pripremu je najbolje dlačice samo izbrijavati. Epilacija se radi na potpuno glatkoj (izbrijanoj) koži. Izmedju tertmana takodje se izbrijavaju tertirane regije. Predlaže se da brijanje bude što češće, jer su tada dlačice u fazi rasta kada ih upravo i uništavamo.

Tretmani se ponavljaju u razmaku od 4 do 6 nedelja (u početku, posle je duži period), a prosek je od 6 do 10 tertmana. Posle svakog tretmana rezultati su vidljivi. Epilaciju je potrebno obnavljati posle određenog vremena, u znatno manjem broju. Tretmani epilacije odlični su i u rešavanju uraslih dlaka i svih posledica urastanja(flekica, ožiljaka).

Epilacija se ne radi kod trudnica,dijabetičara, osoba sa kancerom, multipleks sklerozom,kao i na delovima kože gde postoje promene.

Ultrazvučno čišćenje lica

Ultrazvučno čišćenje lica se radi pomoću špatulice koja pre svega vrši piling kože i uklanja izumrle ćelije. Takođe dubinski zagreva tkivo i pravi mikro vibracije, tako da sva nečistoća izlazi iz pora na površinu i ostaje na špatulici.

Ultrazvukom se pospešuje mikrocirkulacija i samim tim povećavamo apsorpciju preparata koje koristimo u toku tretmana. Poboljšava se tonus kože. Koža je detaljno očišćena, rehidrirana uz minimalno crvenilo koje se brzo povlači u zavisnosti od osetljivosti kože. Tetman je namenjen svim starosnim kategorijama i svakom tipu kože, pogotovo za osetljive. Tretman može da zameni klasično čišćenje lica i najčešće se koristi kao uvodni tertman pre mezoterapije.

Tretman traje 30-40 min.

Hemijski piling

Tretman hemijskim pilingom veoma se često koristi kao individualni tretman ili u kombinaciji sa nekim. Daju odlične rezultate kod mnogih problema i svih tipova kože. Hemijski pilinzi su odlični kod rešavanja probelmatične kože sklone mašćenju, aknama. Takođe se koriste kod hiperpigmentacije, ožiljaka, bora, za regeneraciju kože i podmlađivanje.

Tehnologija je napredovala i sada hemijski pilinzi reaguju površinski ili duboko, bez ikakvih posledica. Koža posle tretmana može da ima blago crvenilo ili ne, takođe može da dođe do perutanja, ali je to sve svedeno na minimum. Postoji više vrsta hemijskih pilinga i njihov odabir zavisi od problema koji rešavamo i šta želimo da postignemo. Za što bolje rezultate tertmani se ponavljaju u određenim razmacima, najčešće na dve ili tri nedelje.

Mezoterapija

Mezoterapija dermapenom je tretman kojim kontrolisano oštećujemo kožu i dubinski unosimo koktele sa aktivnim supstancama. Deramapen je uređaj na kome se nalaze mikroiglice, koje ulaze u kožu pod pravim uglom i prave minimalne ubode. Time podstičemo regeneraciju kože, aktiviranje kolagenih vlakana, zatezanje kože i njenu hidrataciju. Koža posle tretmana je blago crvena i crvenilo može da se zadrži i do 24 časa, ali i da nestane za par sati. Tretman je odličan u rešavanju bora, ožiljaka, fleka, kod opuštene kože bez tonusa.

Mezoterapija može da se radi na koži lica vrata i dekoltea. Takođe se koristi i na telu u rešavanju problema sa strijama, celulitom i kod opuštene kože. Za što bolje rezultate tretmani se ponavljaju. Broj ponavljanja zavisi od problem i šta želimo da postignemo. Rade se na dve do tri nedelje.

Copyright © 2014 Kičma Plus - Made by Diverso